KIZARMIS ALMAN PASTASI
MALZEMELER:
* 500 gr.un
* 1 tane maya
* 1 su bardagi süt (sayet az gelirse ekleme yapin)
* 2 yemek kasigi sivi yag
* 2-3 yemek kasigi seker
* 1 cay kasigi tuz
* 2 tane yumurta sarisi hamura (BEYAZ) iki hamuru yapistirmak icin kullanilacak
ICI ICIN:
Cilek yada Visne marmelati
KIZARTMAK ICIN :
* Sivi yag
YAPILISI:
* Unu yogurma kabina alin ortasini havuz gibi acin mayayi ,sekeri ekleyin
* Sütü hafif ilitin üzerine dökün yaklasik 15 dakika mayanin kabarmasini bekleyin
* Sonra diger malzemeleri katip güzel ne sert nede civik olmayan bir hamur elde
edin SÜT miktarini ona göre ayarlayin ben göz karari yaptim hamurum kulak
memesi yumusakliginda oldu
* Hamuru mayalanmaya birakin ve mayasi gelince büyükce acin
* Su bardagi ile yuvarlaklar kesin yarisina resimdeki gibi her birine yani
1 tatli kasigi marmelat koyun kenarlarina firca ile yumurta beyazi sürün
ve üzrine bos hamurdan kapatip iyice yapistirin
BURASI ÖNEMLI YOKSA KIZARTIRKEN ACILABILIR
* Yapisan yuvarlak pastalari tepsiye alip 15 dakika daha mayalandirin
* Yagli kagit serin altina alirken kolay olur
* ORTA HARARETLI OCAKTA KIZARTIN BUDA ÖNEMLI
KIZGIN YAGA ATMAYIN ICI HAMUR KALABILIR
* VE KAGIT MUTVAK HAVLUSUNUN ÜZERINE ALIN
* ILIKKEN BOLCA PUDRA SEKERINE BULAYIN BEN ÜSTÜNDE VANILYA SEKERINI DAHA COK SEVIYORUM!!